End of Season

Het seizoen van Muziekpublique zit er bijna op en ze sluiten feestelijk af met een muziekfestival waarin hun leerlingen centraal staan. Tijdens het End of Season Festival reizen ze ongeveer de hele wereld af: van West-Afrika, via Zuid-Spanje naar de Balkan, om via het Midden-Oosten uit te komen aan de andere kant van de Oceaan: Latijns-Amerika!

Het hele jaar werkten de leerlingen hard aan vingerzettingen, kwarttonen, zevenkwartsmaten en ‘soniquete’. Het resultaat kan je op een zeer geanimeerde avond en namiddag bewonderen in een spektakel dat uitblinkt in diversiteit.

Het leerlingenfestival gaat door op zaterdag 16 juni vanaf 19.00u met oud, Braziliaanse percussie, boleadoras, cajon, balkan ensemble, bendir & tar, orientaalse percussie, diatonische accordeon, folkensemble, kanun, Zuid-Italiaanse percussie, Italiaanse zang, ritme & stem

Op zondag 17 juni vanaf 15.00u: balkan accordeon, tambor, tangodans, diatonische accordeon, duduk, manouche viool, flamencodans, gitaar en cajon, tangoviool, ney, oosterse viool, sevillanas

De Muziekpublique World Music Academy is de meest diverse, eigenzinnige en levendige muziekacademie in Europa. Elke week kan je er les volgen bij grote namen op de Belgische folk- en wereldmuziekscène, zoals Nicolas Hauzeur, Osvaldo Hernandez, Elias Bachoura en Ananta Roosens. In totaal zijn er zo’n 50 verschillende muziek- en danslessen: n’goni, bouzouki, darbouka, flamencodans, Ierse fluit, … en als je al een degelijk niveau hebt kan je je ook inschrijven bij één van hun ensembles: Balkan, Tango, Oost-West, Folk en Turkse muziek.

Meer info vind je hier.

Inschrijvingen voor het seizoen 2018-19 starten eind augustus.

NHBA Concerts
Sun, 17/06/2018 - 15:00